Saturday, November 26, 2011

Salam Maal Hijrah 1433.

Assalamualaikum :)

First thing first, sorry belog sebab dah lama tak update kau. Idea ada, tapi MALAS mengatasi segalanya.

Salam maal hijrah kepada semua umat Islam seluruh dunia. Tutup buku lama, buka buku baru. Buku lama tuh jangan buang terus. Cari kesalahan yang pernah kita buat dulu, jadikan pengajaran, jangan buat kesalahan yang sama lagi. Segala kenangan sila sematkan dalam kotak hati dan juga kotak fikiran. Ambil buku baru, start a new life! Wish list yang berjela jela tuh, pastikan ada yang tercapai even bukan semua sekali boleh dicapai. Itu normal.

Umur semakin meningkat, tahap kedewasaan juga perlu meningkat. Tanggungjawab terhadap diri sendiri, mak abah, keluarga, kawan kawan dan orang tersayang semakin besar. Berusaha menjadi yang terbaik untuk mereka semua. Dan baru sedar, diri ini hauskan anjakan paradigma. Anjakan paradigma dari segala aspek, fizikal, mental, rohani dan sebagainya. Doakan diberi kekuatan dan cahaya untuk menjadi yang lebih baik :)Gambar time SAHARA'11. Satu kejayaan untuk diri sendiri. Tahniah!

Credit to XallehrazaxLast but not least, semoga hari hari yang mendatang akan lebih bermakna dan sentiasa mendapat keredhaan-Nya. Jangan lupa, sentiasa senyum :)