Saturday, December 24, 2011

Nabil Nabihah.

Assalamualaikum :)


video




Enjoy the video. He totally complete my life and make my life with more colours of joy. Really really love him so much and never do not regret inviting him in my world.

To Mohd Nabil bin Ahmad Sofi, never ending to love you, I really need you until my last breath in this world, you are my oxygen, you are everything for me. Please stay with me, no wonder for how long it is because I want to complete your life, your world and I promise I'll be the best for you, mylove :)


Okay, bye!

Friday, December 23, 2011

Terima Kasih Hanim.

Assalamualaikum :)



Siti Farhanim Binti Mat Rosid :)

Terima kasih sangat sangat! Kotak bom yang kau kirimkan, dah selamat sampai kat rumah aku. Mak aku lupa nak bagitahu. Abah nampak kotak hp tuh, abah kata, hanim bagi hadiah hp ke? Haha :) At last, termakbul jugak doa aku nak makan famous amos tuh. Punya lah dah lama aku mengidam. Kalau pergi MP dengan kau, tak sah kalau tak singgah beli cookies ni kan? Rindu kau rindu kau! =.=

Next, pasal tudung tuh. Aku suka :) Terima kasih lagi sekali! Nanti aku pakai tudung tuh, aku snap gambar banyak banyak, then aku mms kat kau. Haha :) Last sekali, card birthday colour pink. Tuh paling aku suka, sebab ia colour pink! Haha :) Walaupun kau tulis pakai pensil je, tapi aku appreciate sangat. 

Ikhlas dari dia~

Hai budak 20 tahun :

  • Kau dah semakin tua & berangan nak kahwin sajo >.< ( kau pun dah tua! jom kahwin sama sama )
  • Semoga panjang umur & dimurahkan rejeki =) ( aku tak faham kenapa kau spelling rezeki version                                                                                       indon )
  • Belajau rajin rajin, jangan on9 je ( baik lah budak, aku belajar nanti )
  • Semoga berkekalan dengan NABIL ( terima kasih. semoga kau berkekalan dengan ayei jugak )
  • Aku doakan kau berjaya. Nanti tunggu aku dapat degree macam kau eh ( InsyaAllah )
  • Jangan lupa simpan duit nak pergi bercuti. Serious! ( waah! nak nak! nak pergi KL kan? )
  • Cuti raya cina aku datang JB, kalau aku tak busy ( aku doakan kau tak busy )
  • Ambik hadiah ni, simpan tau? Itu je yang aku mampu sebab loan aku dah habis. Famous amos ni kau makan lah puas puas, kalau dah lemau, salahkan abang posmen ( tak lemau pun, aku makan sampai menjilat jari )




I love you, Hanim gemuk! :)

Okay, bye!

Thursday, December 22, 2011

Twinie.

Assalamualaikum :)

Dear, Siti Nur Aqilah Binti Saruddin :)

Hye twinie! Really really missed you :) Bermula dari dia tegur pasal asyik makan maggi je (twitter) sampai lah bergossip pasal ex-miza (facebook). Bumi memang bulat kan? Pergi mana mana pun mesti ada link. Malas nak cerita pasal link bagai tuh.

Qila, pity you dear :( Seriously, aku tak expect pun relationship kau dengan amal end up macam tuh je. Kau sangat kuat! I cant imagine how my life will going down if I stand up on your shoes =.=

Teringat time "pillow-talk session" bersama kau time aku datang rumah kau [menyaksikan player arsenal di stadium bukit jalil] Kita story mory sampai ke subuh. Time tuh kau cerita pasal amal yang banyak persamaan dengan ______. Nampak nya jodoh kita sama sama tak panjang.

But, now, Alhamdullilah :) I've got the better one [Mohd Nabil Ahmad Sofi] dan aku yakin kau juga akan jumpa teman hidup kau yang lagi baik dari dulu. Learn from the past and thingking it on the positive track okay?

Kau cakap, next time nak dapat lelaki macam nabil kan? Haha :) Aku doakan, semoga kau jumpa lelaki yang terbaik untuk life kau, future kau, dan untuk dunia kau :) I've always beside you, no matters what. Kau tetap twinie aku sampai bila bila. Be strong and looking forward darling :)




The starting of 'twinie' :) 





Kebudayaan yang kau masih kekalkan sampai ke USM sana tuh kan.





Time dinner, cik qila gorgeous :) patutnya kau menang award malam tuh tapi tak ada rezeki kan, takpe kau tetap pemenang di mata aku.





Ya Allah, rindu kat kau yang teramat amat sangat =.=




The awesome moment ever!





Nasib kau team arsenal jugak! dasar twinie! haha :) *tapi aku pelik sebab kau pakai jersey malaysia*



I wish I could be there, beside her, lends my sholuder, lends my ears. and keep on supporting dia. Doa aku, semoga kau lebih tabah dan kuat di masa masa akan datang :) I love you, twinie!

okay bye!

Wednesday, December 14, 2011

Team December :)

Assalamualaikum :)

Siti Farhanim Binti Mat Rosid.

Happy twenty my dearest friend :) Last year we were celebrated our birthday together, but not in this year. sedih! To Hanim, happy 20-teen! semoga semua impian kau menjadi kenyataan, semoga bahagia dengan orang yang tersayang, all the best untuk last sem ni, tak sabar nak tunggu kau grad. nak ambil gambar dengan kau time kau pakai jubah konvo tuh. Lastly, kau tetap kawan sehidup semati aku. aku sayang kau budak gemuk! :) kalau ada rezeki, next year aku nak celebrate dengan kau :)


gambar last year, time celebrate birthday sama sama :)


Sweet 20 :)


Nuryna Elysa Binti Aminuddin.

Selamat hari jadi yang ke 7 tahun lysa :) perjalanan dia masih jauh, begitu juga dengan future dia. Banyak lagi yang perlu dia pelajari dan perlu face on dalam dunia ni. Semoga dia menjadi anak yang solehah, semoga semua impian dan cita cita dia menjadi kenyataan, dan semoga dia diberi kesihatan tubuh badan yang baik. Yang penting, semoga kecomelan dia kekal bersama dia sampai bila bila :)


Budak comel.



Biha's junior :)



Simple celebration :) yang penting Lysa excited plus happy.


Kiteorang tak kesah pun lahir bulan 12 sebab boleh feeling feeling muda sikit :)
okay, bye! 




Tuesday, December 13, 2011

Officially 20.

Assalamualaikum :)

Happy twenty Nabihah :) Terima kasih kepada semua yang wish tak kiralah by phone ke, via facebook ke, twitter ke, jutaan terima kasih kat anda semua :) Tiada officially celebration pun, dah tua! Tak harapkan presents apa apa dari mereka, cukup hanya mendoakan yang terbaik untuk diri ini, itu pun dah cukup bernilai. Then, terima kasih juga kepada miza for the strawberry pinkesyh pillow :)

Special celebration with #juarahati. Thanks dear. Thanks for the presents, thanks for the cake, and thanks for your precious time that you spent with me. The day was full with COLOURS OF JOY :)


LOVE <3


 <3 NN7 <3 


Syukur, Alhamdullilah, telah diberi peluang selama 20 tahun untuk bernafas di bumi Dia, menikmati semua nikmat dunia yang dipinjamkan sementara dan masih berusaha menjadi yang terbaik untuk diri sendiri, mak dan abah, keluarga, kawan kawan, dan #juarahati :)

okay, bye!

Thursday, December 8, 2011

Terima Kasih Fatin Afiqah Hanif.

Assalamualaikum :)


Thanks darling :) Its unique and too cute. Tak kesah pun kalau tak dapat secret recipe. Cake kat atas ni lagi sedap mata memandang :)


okay, bye!

4 months and counting.

Assalamualaikum :)

Alhamdullilah. Our relationship going well and it's already 4 months. For me, its too long, because there are so much of memories between us, we are facing everythings together. Macam macam, tak kira lah sama ada,pahit ke manis ke, semua kita go trough sama sama. Without him, I believe, I cant stand on this earth like now. He is evrythings for me, inside and outside!


Dear, MOHD NABIL AHMAD SOFI

Thanks for every single things. 4 bulan di mata saya cukup lama, dan saya harapkan yang terbaik dalam hubungan kita. Hopefully, our dreams will come true and we can be more stronger, more better in our relationship. And I'll promise you to make more colours in our relationship for the sake of our future :)

Totally happy and Alhamdullilah.
May our relationship is blessed by Allah SWT.

okay, bye!

Wednesday, December 7, 2011

Wedding Siti & Eri

Assalamualaikum :)

This ceremony going well, full of happiness and joy, Alhamdullilah. Lets all the pictures tell the story :

Congratulations for both of you :) 




Jejaka malaya.




4sekawan. lansung tak boleh berpisah.




Jelous, diri ini tiada dalam gambar.





Orang kuat di sebalik majlis ini.
Pakcik, Pakandak, Makandak, Maklang, Makngah, Pokde.




Sepupu, anak buah dan roommate.




Maklang's family. gegirls only :)




next time aku angkut kau lagi eh, budak?




Tak sabar nak kahwin! :D




Makusu dan Fina :)




Petang tuh, pergi Pantai Siring sebab nak tengok sunset, tapi terlambat. matahari dah tak sabar sabar nak tenggelam. =.=




Minah terdampar di lautan.





Full of story. Gathered back after ten years. 




Balqis, Aliff Irfan, Iman, Aniq Danish, Elysa & Afrina.


Next, turn kak mahani pula. Hopefully majlis mereka juga berjalan lancar, InsyaAllah. Sorry tak dapat attend sebab on that day, kita ada test. Sure korang rindu aku! and I'm gonna missed them too =_____=

okay, bye!

Monday, December 5, 2011

Tragedi 4 Disember 2011

Assalamualaikum :)



To my dear JBW 3128, sorry!
Highway Skudai-Kempas
7.05 malam

Everythings selamat, Alhamdullilah :) Kereta abah akan dirawat sabtu ini. get well soon kereta abah :) Even kita berhati hati, tetapi malang tuh kan tak berbau. anywhere, anytime it can happen, so be more careful, baca doa jangan lupa! Kepada owner JNC1357, terima kasih atas kerjasama anda. 

Again, pengalaman tuh mengajar aku lagi sekali. Perasaan terkejut dan trauma masih di bawah kawalan. Kaki masih menggigil semasa memandu. Hopefully, it will going for my FIRST and LAST time ever in my life.

BYE.

Wednesday, November 30, 2011

Hello December.

Assalamualaikum :)

The great and the happiest moment ever on the starting of new year (awal muharram). Terima kasih pengalaman as a great teacher. I've learnt a lot of things especially about him, #juarahati :) more important, "air mata lelaki tumpah bukan sebab mereka lembik, tetapi sebab mereka tahu untuk menghargai perasaan orang yang sayang diri mereka"

Hye december, nice to meet you again :) And in a few days, I'm gonna leave the teenage life. Need more and more space in this world to go trough this wonderful life in the awesome way. good luck and all the best to myself.

*aku daah dapat hidu bau orang plan nak prank aku sampai terbawak bawak dalam mimpi =_______=

BYE.

Saturday, November 26, 2011

Salam Maal Hijrah 1433.

Assalamualaikum :)

First thing first, sorry belog sebab dah lama tak update kau. Idea ada, tapi MALAS mengatasi segalanya.

Salam maal hijrah kepada semua umat Islam seluruh dunia. Tutup buku lama, buka buku baru. Buku lama tuh jangan buang terus. Cari kesalahan yang pernah kita buat dulu, jadikan pengajaran, jangan buat kesalahan yang sama lagi. Segala kenangan sila sematkan dalam kotak hati dan juga kotak fikiran. Ambil buku baru, start a new life! Wish list yang berjela jela tuh, pastikan ada yang tercapai even bukan semua sekali boleh dicapai. Itu normal.

Umur semakin meningkat, tahap kedewasaan juga perlu meningkat. Tanggungjawab terhadap diri sendiri, mak abah, keluarga, kawan kawan dan orang tersayang semakin besar. Berusaha menjadi yang terbaik untuk mereka semua. Dan baru sedar, diri ini hauskan anjakan paradigma. Anjakan paradigma dari segala aspek, fizikal, mental, rohani dan sebagainya. Doakan diberi kekuatan dan cahaya untuk menjadi yang lebih baik :)



Gambar time SAHARA'11. Satu kejayaan untuk diri sendiri. Tahniah!





Credit to Xallehrazax



Last but not least, semoga hari hari yang mendatang akan lebih bermakna dan sentiasa mendapat keredhaan-Nya. Jangan lupa, sentiasa senyum :)

Friday, October 21, 2011

Pra-Berjimba jimba

Assalamualaikum =)

Setelah mengharungi, 3 test yang boleh buat otak aku sesak tak cukup nafas, nie lah redeem nya. as usual, unplanned. puteri puteri mekanikal keluar dari utm. girls out day. tak payah nak girlS sangat kot, sebab hanya bertiga. it should be, berlima, tapi hanya kami bertiga je. jangan tanya kenapa! haha.

Destinasi dituju adalah City Square dan JB central. sampai sampai, terus melantak kat My Moms Chicken Rice kat JB Central. terima kasih 'kawan' emma, sebab belanja, kalau tahu dia nak belanja, kiteorang order banyak sikit. haha. kawan emma belanja baulu jugak! sedap woo baulu dia, rasa nak suggest kat mak, borong baulu tuh untuk raya haji ni.

Selepas sesi riangkan perut, kiteorang bergegas ke panggung wayang untuk menonton cerita 'The Things'. superb cerita ni! tak rugi buang duit RM7. cerita yang penuh dengan ke-suspens-an. terbaik! 4 out of 5. kejadian menjerit dan berpeluk antara kami tetap tak dapat dikawal, akibat duduk kat barisan tiga paling depan. popcorn dan air mountain dew juga dibazirkan begitu sahaja akibat terlalu teruja menonton wayang!

Sejurus sesi wayang selesai, kami meneruskan misi kami. shopping shopping dan shopping. budak berdua nie shopping sakan, lagi lagi products angry birds. dahsyat betul penangan angry bird sekarang nie. dan kejadian 'salesgirl biadab' tak kan kiteorang lupakan. hampagas punya akak! period dia sorang je fikir, macam mana nak maju kan business kau, kalau layan customer macam taik. on that time, memang aku banyak maki dia. maaf. tapi bila kau tinggikan suara sambil hentak meja membangkang harga yang kami request, tuh satu perbuatan yang lansung aku tak boleh terima. sebab kiteorang mampu bayar dengan harga yang kau tetapkan tapi tak perlu nak tunjukkan kau sorang je JEPUN SERANG HARI TUH!



minah minah angry bird :D



bukan di KFC.





roommate kaki hack fb orang :P


miza beli wallet baru. kene bahan dengan kiteorang sebab ada colour pink kat wallet tuh.


nie lah baju yang kiteorang nak beli untuk gang kiteorang, tapi tak ada rezeki. sedikit terkilan.



Next, berjimba session already planned. sila nantikan :)

Saturday, October 15, 2011

Welcome back :)

Assalamualaikum :)

Aku tak sesat. nie memang blog aku. bukan lupa dengan kewujudan belog nie, tapi kene buat buat lupa. kerana MASA lebih diutamakan untuk kerja kerja lain. maaf belog, maaf kerana tinggalkan kau begitu saja. last post 20 Ogos, dan hari nie dah 16 Oktober. maknanya dah hampir 2 bulan belog ini tak berupdate.

Cerita-cerita basi yang tidak akan di update, tapi tetap segar dalam kotak ingatan aku, sampai bila-bila.

RAYA AIDILFITRI 2011
MINGGU TRANSFORMASI MAHASISWA 2011 (KFK)
MINGGU RAMAH MESRA 2011 (KFK)
MAJLIS KONVOKESYEN KE-47 (KFK)
FIRST SEM FOR SECOND YEAR

Banyak cerita yang nak diceritakan, tapi tahap kemalasan untuk memerah otak tuh lebih berada di tahap maksima. next time, ada masa, aku bebel kat sini eh? yang still fresh dalam otak aku, pasal kemenangan bola jaring dari team SLAYER SMI. congrats to all team's player. paling best ayat senior, " okay lah tuh tempat kedua, dari tahun lima tapi mulut macam longkang, tak guna jugak "

Dear, blog, selamat bertemu kembali. hopefully dalam masa terdekat nie, ada lagi post baru yang bakal ditempekkan di sini. InsyaAllah. Hari isnin test electrical technology, selasa pulak test mechanics of fluids 2. dua dua subject aku tak study lagi. mungkin sekarang lah masa untuk study :)


Bila WingAttack & GoalShooters bergabung, maka huru haralah court netball tuh :)
credit to MOHD NABIL for the jersey :)






Saturday, August 20, 2011

Terima Kasih. Gembira.

Assalamualaikum =)







Terima kasih semua.

Syukur, Alhamdullilah.

"Yang like tuh mendoakan yang terbaik untuk korang berdua" by ATEN NORHANI.

Gembira.

Rezeki untuk Ramadhan kali ini. dan juga Syawal 1432H.







2 August 2011
11:39am

Its going be the first love on my wall.



MOHD NABIL AHMAD SOFI, you are totally MINE :)

BYE!

Tuesday, August 16, 2011

Lensa FM10 di Sabah Borneo.

Assalamualaikum =)





Hasil dari lensa FM10. sebuah kamera manual. menggunakan filem. bertempat di Sabah Borneo. 
Hasil didikan fasilitator, Fareez dan rakan sekumpulan, Kecheq.
Terima kasih!
Juga kepada pihak Majlis Tertinggi program ini, safia, fareez, spark & wany kerana memilih aku sebagai salah seorang perserta praktikal fotografi kota kinabalu ini. 
Gembira bersama mereka tak dapat dicoretkan dengan kata-kata.
Hanya gambar menjadi kenangan kami untuk tatapan di masa akan datang.
Bersyukur kerana diberi peluang untuk belajar ilmu ini yang mungkin tak dapat dengan bayaran percuma di mana-mana.
Bersyukur sekali lagi kerana dianugerahkan sahabat seperti mereka.

:)



























































Budak demam sayang KFK-ians!
Pastuh dia nak pergi sabah lagi!
Ada sesiapa nak offer ticket flight free?
Tapi tak nak pergi sorang-sorang! nanti nak batak dalam flight dengan siapa?

BYE!