Saturday, December 24, 2011

Nabil Nabihah.

Assalamualaikum :)


video




Enjoy the video. He totally complete my life and make my life with more colours of joy. Really really love him so much and never do not regret inviting him in my world.

To Mohd Nabil bin Ahmad Sofi, never ending to love you, I really need you until my last breath in this world, you are my oxygen, you are everything for me. Please stay with me, no wonder for how long it is because I want to complete your life, your world and I promise I'll be the best for you, mylove :)


Okay, bye!

Friday, December 23, 2011

Terima Kasih Hanim.

Assalamualaikum :)



Siti Farhanim Binti Mat Rosid :)

Terima kasih sangat sangat! Kotak bom yang kau kirimkan, dah selamat sampai kat rumah aku. Mak aku lupa nak bagitahu. Abah nampak kotak hp tuh, abah kata, hanim bagi hadiah hp ke? Haha :) At last, termakbul jugak doa aku nak makan famous amos tuh. Punya lah dah lama aku mengidam. Kalau pergi MP dengan kau, tak sah kalau tak singgah beli cookies ni kan? Rindu kau rindu kau! =.=

Next, pasal tudung tuh. Aku suka :) Terima kasih lagi sekali! Nanti aku pakai tudung tuh, aku snap gambar banyak banyak, then aku mms kat kau. Haha :) Last sekali, card birthday colour pink. Tuh paling aku suka, sebab ia colour pink! Haha :) Walaupun kau tulis pakai pensil je, tapi aku appreciate sangat. 

Ikhlas dari dia~

Hai budak 20 tahun :

  • Kau dah semakin tua & berangan nak kahwin sajo >.< ( kau pun dah tua! jom kahwin sama sama )
  • Semoga panjang umur & dimurahkan rejeki =) ( aku tak faham kenapa kau spelling rezeki version                                                                                       indon )
  • Belajau rajin rajin, jangan on9 je ( baik lah budak, aku belajar nanti )
  • Semoga berkekalan dengan NABIL ( terima kasih. semoga kau berkekalan dengan ayei jugak )
  • Aku doakan kau berjaya. Nanti tunggu aku dapat degree macam kau eh ( InsyaAllah )
  • Jangan lupa simpan duit nak pergi bercuti. Serious! ( waah! nak nak! nak pergi KL kan? )
  • Cuti raya cina aku datang JB, kalau aku tak busy ( aku doakan kau tak busy )
  • Ambik hadiah ni, simpan tau? Itu je yang aku mampu sebab loan aku dah habis. Famous amos ni kau makan lah puas puas, kalau dah lemau, salahkan abang posmen ( tak lemau pun, aku makan sampai menjilat jari )




I love you, Hanim gemuk! :)

Okay, bye!

Thursday, December 22, 2011

Twinie.

Assalamualaikum :)

Dear, Siti Nur Aqilah Binti Saruddin :)

Hye twinie! Really really missed you :) Bermula dari dia tegur pasal asyik makan maggi je (twitter) sampai lah bergossip pasal ex-miza (facebook). Bumi memang bulat kan? Pergi mana mana pun mesti ada link. Malas nak cerita pasal link bagai tuh.

Qila, pity you dear :( Seriously, aku tak expect pun relationship kau dengan amal end up macam tuh je. Kau sangat kuat! I cant imagine how my life will going down if I stand up on your shoes =.=

Teringat time "pillow-talk session" bersama kau time aku datang rumah kau [menyaksikan player arsenal di stadium bukit jalil] Kita story mory sampai ke subuh. Time tuh kau cerita pasal amal yang banyak persamaan dengan ______. Nampak nya jodoh kita sama sama tak panjang.

But, now, Alhamdullilah :) I've got the better one [Mohd Nabil Ahmad Sofi] dan aku yakin kau juga akan jumpa teman hidup kau yang lagi baik dari dulu. Learn from the past and thingking it on the positive track okay?

Kau cakap, next time nak dapat lelaki macam nabil kan? Haha :) Aku doakan, semoga kau jumpa lelaki yang terbaik untuk life kau, future kau, dan untuk dunia kau :) I've always beside you, no matters what. Kau tetap twinie aku sampai bila bila. Be strong and looking forward darling :)




The starting of 'twinie' :) 





Kebudayaan yang kau masih kekalkan sampai ke USM sana tuh kan.





Time dinner, cik qila gorgeous :) patutnya kau menang award malam tuh tapi tak ada rezeki kan, takpe kau tetap pemenang di mata aku.





Ya Allah, rindu kat kau yang teramat amat sangat =.=




The awesome moment ever!





Nasib kau team arsenal jugak! dasar twinie! haha :) *tapi aku pelik sebab kau pakai jersey malaysia*



I wish I could be there, beside her, lends my sholuder, lends my ears. and keep on supporting dia. Doa aku, semoga kau lebih tabah dan kuat di masa masa akan datang :) I love you, twinie!

okay bye!

Wednesday, December 14, 2011

Team December :)

Assalamualaikum :)

Siti Farhanim Binti Mat Rosid.

Happy twenty my dearest friend :) Last year we were celebrated our birthday together, but not in this year. sedih! To Hanim, happy 20-teen! semoga semua impian kau menjadi kenyataan, semoga bahagia dengan orang yang tersayang, all the best untuk last sem ni, tak sabar nak tunggu kau grad. nak ambil gambar dengan kau time kau pakai jubah konvo tuh. Lastly, kau tetap kawan sehidup semati aku. aku sayang kau budak gemuk! :) kalau ada rezeki, next year aku nak celebrate dengan kau :)


gambar last year, time celebrate birthday sama sama :)


Sweet 20 :)


Nuryna Elysa Binti Aminuddin.

Selamat hari jadi yang ke 7 tahun lysa :) perjalanan dia masih jauh, begitu juga dengan future dia. Banyak lagi yang perlu dia pelajari dan perlu face on dalam dunia ni. Semoga dia menjadi anak yang solehah, semoga semua impian dan cita cita dia menjadi kenyataan, dan semoga dia diberi kesihatan tubuh badan yang baik. Yang penting, semoga kecomelan dia kekal bersama dia sampai bila bila :)


Budak comel.



Biha's junior :)



Simple celebration :) yang penting Lysa excited plus happy.


Kiteorang tak kesah pun lahir bulan 12 sebab boleh feeling feeling muda sikit :)
okay, bye! 




Tuesday, December 13, 2011

Officially 20.

Assalamualaikum :)

Happy twenty Nabihah :) Terima kasih kepada semua yang wish tak kiralah by phone ke, via facebook ke, twitter ke, jutaan terima kasih kat anda semua :) Tiada officially celebration pun, dah tua! Tak harapkan presents apa apa dari mereka, cukup hanya mendoakan yang terbaik untuk diri ini, itu pun dah cukup bernilai. Then, terima kasih juga kepada miza for the strawberry pinkesyh pillow :)

Special celebration with #juarahati. Thanks dear. Thanks for the presents, thanks for the cake, and thanks for your precious time that you spent with me. The day was full with COLOURS OF JOY :)


LOVE <3


 <3 NN7 <3 


Syukur, Alhamdullilah, telah diberi peluang selama 20 tahun untuk bernafas di bumi Dia, menikmati semua nikmat dunia yang dipinjamkan sementara dan masih berusaha menjadi yang terbaik untuk diri sendiri, mak dan abah, keluarga, kawan kawan, dan #juarahati :)

okay, bye!

Thursday, December 8, 2011

Terima Kasih Fatin Afiqah Hanif.

Assalamualaikum :)


Thanks darling :) Its unique and too cute. Tak kesah pun kalau tak dapat secret recipe. Cake kat atas ni lagi sedap mata memandang :)


okay, bye!

4 months and counting.

Assalamualaikum :)

Alhamdullilah. Our relationship going well and it's already 4 months. For me, its too long, because there are so much of memories between us, we are facing everythings together. Macam macam, tak kira lah sama ada,pahit ke manis ke, semua kita go trough sama sama. Without him, I believe, I cant stand on this earth like now. He is evrythings for me, inside and outside!


Dear, MOHD NABIL AHMAD SOFI

Thanks for every single things. 4 bulan di mata saya cukup lama, dan saya harapkan yang terbaik dalam hubungan kita. Hopefully, our dreams will come true and we can be more stronger, more better in our relationship. And I'll promise you to make more colours in our relationship for the sake of our future :)

Totally happy and Alhamdullilah.
May our relationship is blessed by Allah SWT.

okay, bye!

Wednesday, December 7, 2011

Wedding Siti & Eri

Assalamualaikum :)

This ceremony going well, full of happiness and joy, Alhamdullilah. Lets all the pictures tell the story :

Congratulations for both of you :) 




Jejaka malaya.




4sekawan. lansung tak boleh berpisah.




Jelous, diri ini tiada dalam gambar.





Orang kuat di sebalik majlis ini.
Pakcik, Pakandak, Makandak, Maklang, Makngah, Pokde.




Sepupu, anak buah dan roommate.




Maklang's family. gegirls only :)




next time aku angkut kau lagi eh, budak?




Tak sabar nak kahwin! :D




Makusu dan Fina :)




Petang tuh, pergi Pantai Siring sebab nak tengok sunset, tapi terlambat. matahari dah tak sabar sabar nak tenggelam. =.=




Minah terdampar di lautan.





Full of story. Gathered back after ten years. 




Balqis, Aliff Irfan, Iman, Aniq Danish, Elysa & Afrina.


Next, turn kak mahani pula. Hopefully majlis mereka juga berjalan lancar, InsyaAllah. Sorry tak dapat attend sebab on that day, kita ada test. Sure korang rindu aku! and I'm gonna missed them too =_____=

okay, bye!

Monday, December 5, 2011

Tragedi 4 Disember 2011

Assalamualaikum :)



To my dear JBW 3128, sorry!
Highway Skudai-Kempas
7.05 malam

Everythings selamat, Alhamdullilah :) Kereta abah akan dirawat sabtu ini. get well soon kereta abah :) Even kita berhati hati, tetapi malang tuh kan tak berbau. anywhere, anytime it can happen, so be more careful, baca doa jangan lupa! Kepada owner JNC1357, terima kasih atas kerjasama anda. 

Again, pengalaman tuh mengajar aku lagi sekali. Perasaan terkejut dan trauma masih di bawah kawalan. Kaki masih menggigil semasa memandu. Hopefully, it will going for my FIRST and LAST time ever in my life.

BYE.