Friday, February 17, 2012

Cuti Semester Bakal Melabuhkan Tirai.

Assalamualaikum :)

Nak taip pepanjang pun dah rasa janggal. Sebab nya, macam biasa, tuan belog terbuat buat lupa tentang kewujudan belog tercinta. Well, cuti berkualiti will end up soon. Tak tahu, happy ke, sedih ke, excited ke, KOSONG! kenapa? tak ada jawapan. Tunggu aku jumpa jawapan, baru aku beritahu. Boleh?

Cuti semester kali ni are too awesome! All tragedies, all stories, mixed as one exhausted memories that I cant easily to remove it out from my sweetie brain. No kind of sentences can express it, as long as, korang ada kat tempat tuh sendiri, then you can feel it by yourself.


First, selalu kalau time CNY mesti pergi jalan jalan dengan family, tapi kali ni, abah cakap, nak stay dekat rumah je, plus enchik pun tengah tunggu hari nak bersalin. Then, stay kat rumah, rehat kan minda di samping menghabiskan masa bersama yang tersayang :)

Second, abg zali kene admitted dekat HSI. dia sakit jantung and time tuh doctor suspect jantung dia makin bengkak. After admitted dekat wad biasa selama 2 hari, dia punya sistem pernafasan makin teruk, kaki dia makin bengkak, then doctor decided transfer dia ke ICU. time dekat ICU tuh, his condition going more bad. nothing improvements. Kidney dia totally does not working anymore regarding to condition of his heart, then his blood pressure are too low. Kiteorang ulang alik ke HSI selama 10 hari, dua kali sehari, sebab nak tengok abg zali. dekat ICU tak boleh ada waris yang datang jaga dia. dengan condition enchik yang tengah tunggu hari nak bersalin. memang time tuh, semua family members datang rumah, gather ramai ramai, bagi enchik semangat. And when He says, "dah sampai masanya", kita semua kene redha, abg zali pergi juga pada 2 Februari 2012. actually tuh due date enchik untuk bersalin. Ya Allah, it seems like a dreams sebab it was happened very very fast and time tuh semua risaukan enchik, dengan baby dalam perut dia lagi. Then, after kebumikan jenazah dekat Tanah Perkuburan Mahmoodiah, enchik sempat sampai kat HSI, dan selamat melahirkan Ungku Mohd Ariff Shafiq pada 3 Februari 2012. Pengganti arwah papa dia. Enchik selamat bersalin normal, Alhamdullilah. Time abah azankan ariff, semua orang menangis, sayu.

Third, result sem lepas, Alhamdullilah :)

Semua tuh pengalaman. pengalaman untuk mendewasakan aku, fikiran aku. aku redha atas ujian Nya ke atas keluarga aku, sebab aku yakin di sebalik tuh semua ada hikmahnya :)

Terima kasih kepada semua kawan kawan, budak KFK, sedara mara yang datang melawat kami, yang sudi mendoakan kami, hanya Allah sahaja yang dapat membalas nya. Credit juga kepada Mohd Nabil Ahmad Sofi sebab every single seconds, he always with me, go trough all those things with me, keep supporting me, keep being my strength and never ever give up on me. Thanks for every single things dear :)

Semoga keluarga aku diberi kekuatan untuk menempuhi hari hari yang mendatang dengan penuh tabah. InsyaAllah :)

BYE!

Saturday, December 24, 2011

Nabil Nabihah.

Assalamualaikum :)


video




Enjoy the video. He totally complete my life and make my life with more colours of joy. Really really love him so much and never do not regret inviting him in my world.

To Mohd Nabil bin Ahmad Sofi, never ending to love you, I really need you until my last breath in this world, you are my oxygen, you are everything for me. Please stay with me, no wonder for how long it is because I want to complete your life, your world and I promise I'll be the best for you, mylove :)


Okay, bye!

Friday, December 23, 2011

Terima Kasih Hanim.

Assalamualaikum :)



Siti Farhanim Binti Mat Rosid :)

Terima kasih sangat sangat! Kotak bom yang kau kirimkan, dah selamat sampai kat rumah aku. Mak aku lupa nak bagitahu. Abah nampak kotak hp tuh, abah kata, hanim bagi hadiah hp ke? Haha :) At last, termakbul jugak doa aku nak makan famous amos tuh. Punya lah dah lama aku mengidam. Kalau pergi MP dengan kau, tak sah kalau tak singgah beli cookies ni kan? Rindu kau rindu kau! =.=

Next, pasal tudung tuh. Aku suka :) Terima kasih lagi sekali! Nanti aku pakai tudung tuh, aku snap gambar banyak banyak, then aku mms kat kau. Haha :) Last sekali, card birthday colour pink. Tuh paling aku suka, sebab ia colour pink! Haha :) Walaupun kau tulis pakai pensil je, tapi aku appreciate sangat. 

Ikhlas dari dia~

Hai budak 20 tahun :

  • Kau dah semakin tua & berangan nak kahwin sajo >.< ( kau pun dah tua! jom kahwin sama sama )
  • Semoga panjang umur & dimurahkan rejeki =) ( aku tak faham kenapa kau spelling rezeki version                                                                                       indon )
  • Belajau rajin rajin, jangan on9 je ( baik lah budak, aku belajar nanti )
  • Semoga berkekalan dengan NABIL ( terima kasih. semoga kau berkekalan dengan ayei jugak )
  • Aku doakan kau berjaya. Nanti tunggu aku dapat degree macam kau eh ( InsyaAllah )
  • Jangan lupa simpan duit nak pergi bercuti. Serious! ( waah! nak nak! nak pergi KL kan? )
  • Cuti raya cina aku datang JB, kalau aku tak busy ( aku doakan kau tak busy )
  • Ambik hadiah ni, simpan tau? Itu je yang aku mampu sebab loan aku dah habis. Famous amos ni kau makan lah puas puas, kalau dah lemau, salahkan abang posmen ( tak lemau pun, aku makan sampai menjilat jari )




I love you, Hanim gemuk! :)

Okay, bye!

Thursday, December 22, 2011

Twinie.

Assalamualaikum :)

Dear, Siti Nur Aqilah Binti Saruddin :)

Hye twinie! Really really missed you :) Bermula dari dia tegur pasal asyik makan maggi je (twitter) sampai lah bergossip pasal ex-miza (facebook). Bumi memang bulat kan? Pergi mana mana pun mesti ada link. Malas nak cerita pasal link bagai tuh.

Qila, pity you dear :( Seriously, aku tak expect pun relationship kau dengan amal end up macam tuh je. Kau sangat kuat! I cant imagine how my life will going down if I stand up on your shoes =.=

Teringat time "pillow-talk session" bersama kau time aku datang rumah kau [menyaksikan player arsenal di stadium bukit jalil] Kita story mory sampai ke subuh. Time tuh kau cerita pasal amal yang banyak persamaan dengan ______. Nampak nya jodoh kita sama sama tak panjang.

But, now, Alhamdullilah :) I've got the better one [Mohd Nabil Ahmad Sofi] dan aku yakin kau juga akan jumpa teman hidup kau yang lagi baik dari dulu. Learn from the past and thingking it on the positive track okay?

Kau cakap, next time nak dapat lelaki macam nabil kan? Haha :) Aku doakan, semoga kau jumpa lelaki yang terbaik untuk life kau, future kau, dan untuk dunia kau :) I've always beside you, no matters what. Kau tetap twinie aku sampai bila bila. Be strong and looking forward darling :)




The starting of 'twinie' :) 





Kebudayaan yang kau masih kekalkan sampai ke USM sana tuh kan.





Time dinner, cik qila gorgeous :) patutnya kau menang award malam tuh tapi tak ada rezeki kan, takpe kau tetap pemenang di mata aku.





Ya Allah, rindu kat kau yang teramat amat sangat =.=




The awesome moment ever!





Nasib kau team arsenal jugak! dasar twinie! haha :) *tapi aku pelik sebab kau pakai jersey malaysia*



I wish I could be there, beside her, lends my sholuder, lends my ears. and keep on supporting dia. Doa aku, semoga kau lebih tabah dan kuat di masa masa akan datang :) I love you, twinie!

okay bye!

Wednesday, December 14, 2011

Team December :)

Assalamualaikum :)

Siti Farhanim Binti Mat Rosid.

Happy twenty my dearest friend :) Last year we were celebrated our birthday together, but not in this year. sedih! To Hanim, happy 20-teen! semoga semua impian kau menjadi kenyataan, semoga bahagia dengan orang yang tersayang, all the best untuk last sem ni, tak sabar nak tunggu kau grad. nak ambil gambar dengan kau time kau pakai jubah konvo tuh. Lastly, kau tetap kawan sehidup semati aku. aku sayang kau budak gemuk! :) kalau ada rezeki, next year aku nak celebrate dengan kau :)


gambar last year, time celebrate birthday sama sama :)


Sweet 20 :)


Nuryna Elysa Binti Aminuddin.

Selamat hari jadi yang ke 7 tahun lysa :) perjalanan dia masih jauh, begitu juga dengan future dia. Banyak lagi yang perlu dia pelajari dan perlu face on dalam dunia ni. Semoga dia menjadi anak yang solehah, semoga semua impian dan cita cita dia menjadi kenyataan, dan semoga dia diberi kesihatan tubuh badan yang baik. Yang penting, semoga kecomelan dia kekal bersama dia sampai bila bila :)


Budak comel.



Biha's junior :)



Simple celebration :) yang penting Lysa excited plus happy.


Kiteorang tak kesah pun lahir bulan 12 sebab boleh feeling feeling muda sikit :)
okay, bye!