Saturday, April 30, 2011

Berjimba-jimba Time Exam Fever. Part2

Assalamualaikum =)

Kenapa terus part2 ? eak! sukeati aku la. haha. nope, yg part1 tak ade gambar lagi. gambar tuh da ade cume belom ade dalam simpanan aku.

Jom start! Time nie baru lepas paper Dynamics which means 2nd paper kiteorang untuk final nie. plan nak pergi midnite movie, tapi sebab kiteorang nie excited bebeno so, kiteorang keluar around 10 lbih (tipu! da nak pukul 11 jugak time tuh) terus pergi Umall, Umall da tutup, pergi CS pon same.before nie kalau aku tgk midnite movie pon mesti da book ticket awal-awal. tapi disebabkan nie plan last minute, so that plan were go on cam tuh jerk la. lansung tak dapat tengok midnite movie. haha.

Next, window shopping kat Bazar JB plak. memang sakit hati la kan, pergi situ kalau poket kosong. tapi tuh jerk la alternatif tak nak bagi aku membazir. baju da berlambak sangat. mak aku pon da bising sebab baju aku mengalahkan orang yang da keje, sampai almari baju tuh da sesak sangat. haha.

Penat da cuci mata tengok abang-abang handsome baju-baju, tudung-tudung kiteorang pon plan nak balik. tapi tak balik pon. sebab aku ajak dyeorang singgah hutan bandar. nak makan chicken chop kat situ sebab aku tak pernah makan lagi. sedangkan before keluar tadi memang betul-betul baru lepas makan. dasar perut tong drum!

Perut da berdansa, plan nak pergi karok pulak. cari semua tempat, tapi semua tempat pon da nak tutup. baru tahu yang tak ade kedai karok 24hours kat jb nie. tak tahu la kalau weekends. suara aku macam taylor swift sangat kan tuh yang tak selalu pergi karok. tapi kalau orang da ajak, aku on jerk. haha. last-last da tak ade kedai bukak lagi, kiteorang terus nak balik UTM. tetiba ade mentol colour kuning tepi dahi aku. haha. terus ajak dieorang pergi tanjug piai. aku tak pernah pergi situ lagi.

Suruh Qayyum guide jalan nak pergi Tg.Piai tuh sebab aku tak tahu jalan. dia pon tak tahu jalan, tapi dia ade GPS. agak jauh jugak la. tapi sebab da malam tak banyak sangat orang guna jalan raya, so kiteorang boleh memecut lebih sikit. haha. a lots of problems happened. tak ade problems sangat la tapi macam coincidence jugak. scary-mary okay!

1st, disebabkan GPS mamat tuh, da jalan mane ntah yang kiteorang redah. jalan batu kerikil. hambik kau! sekali kerikil aku bagi. haha. batu yang kasar-kasar tuh. pastuh kiri kanan semua kelapa sawit selang seli dengan pusat ternak ayam. da takut sangat, terus decide nak patah balik. sebab makin lama jalan makin teruk,makin gelap! last-last tak payah guna GPS, guna signboard jerk! lagi senang. haha.

Alhamdullilah, sepanjang aku drive, tak ngantuk pulak. pastuh ade co-pilot kan. macam-macam dia cerita, haha. sampai da habis cerita, dia cakap, "bha, aku da tak tahu nak cerita ape lagi sebab nak teman kau" haha. lawak abes mamat nie. kiteorang agak sampai Tg. Piai tuh subuh la sebab kiteorang nak tengok matahari terbit kat sana. tetiba, keta wan plak habis minyak. carik station mnyak memang tak ade la kan. kalau ade pon dieorang start bukak pukul 9am sampai 9pm sahaja. so, kiteorang terus decide nak patah balik ke pekan pontian untuk carik minyak. wan,qayyum dengan emma stay dekat masjid. nasib baik nak patah balik tak jauh sangat, dalam 2 ke 3 km jerk kot.

Da beli minyak semua, terus pergi transfer kat kereta wan, solat subuh then terus pergi Taman Negara Tg.Piai. unfortunately, tempat tuh tak bukak lagi. start bukak pukul 9am. tak pe tak pe. next plan, pergi kampung nelayan. excited abes aku time kat sini! snap-snap gambar, breakfast, usha pakcik nelayan, usha sotong, usha monyet. semua pon aku usha. weh, monyet sangat banyak disini!


koma siap cakap, bha, matahari tuh nak terbit dia tunggu kite taw! sbb nak naikkan semangat aku time aku down before sampai sini.




co-pilot!




sunrise tak clear sangat sebab pakai hp cabuk aku tuh jerk.




nie bukan tuan monyet-monyet kat belakang tuh. :D




syazwan & miza




qayyum & syazwan




emma penat jadik main driver kereta wan malam tuh.




yeay! he is KOMA bf FATIN .




perfect scenery !




aku pon tak tahu kenapa aku serabai sangat.




she and flower !


Satu jerk aku ralat dekat sini sebab tak dapat nak naik bot dengan pakcik nelayan kat situ. teringin sangat ! tak pe tak pe. next time akan aku pastikan yang aku akan dapat naik bot denga pakcik nelayan. haha.


Now, bertolak pergi Taman Negara tuh balik. dekat jerk pon. dalam 5 mins da sampai.




L O O S E R !




 H A P P Y !





nie la mamat yang tak reti nak tuang minyak keta penuh-penuh.




happy, sad, blur.




cakap jerk nak pergi mane, semua direction ade kat belakang tuh.




dah tak tahu da nak describe ape.





nie pon same. tapi, jap! aku jakun tengok bot-bot banyak kat situ. =____=




bajet rambut kene tiup angin la?




ke-minyak-kan ke-kulit-an





banyak kali terserempak dengan biawak, besar-besar plak tuh.




:)





penghujung selatan !





again !




=)





C O N G R A T S !





credit : qayyum.





nak buat V version selain peace tapi tak reti. =____=




ke-penat-an




koma yang suruh pose camnie. sebab happy sangat kot. 




L O V E *koma tak aci sebab 1st dia duduk, 2nd muka dia tak kene panas. 




L O V E




lompat tapi tak tinggi. haha.


Kalau hari-hari Tg. Piai nie, conform boleh resize drumstick aku! haha. jauh sangat dari one point to another point. one qoute that i still remember until now, " hanya monyet sahaja yang buang sampah merata-rata". ha ! lagi satu, before masuk sini kene beli ticket. kalau ade student card u'll get the discount. normal price RM5, student price RM3. sebab nak jimat ade budak-budak nie yang sanggup pakai student card time mereka di matrik lagi. haha, nasib baik kakak kat counter tuh tak check. sory, akak! 

Time nak balik semua sedih. sebab da kene balik UTM. haha. so, lets enjoy! kiteorang merealisasikan balik 1st aim kenapa kiteorang keluar malam before sampai sejauh Tg. Piai nie, kiteorang pergi tengok movie, karok dan OGAWA dekat Umall. dyeorang tengok cerita RIO. knape dyeorang bukan kiteorang? sebab aku tak tengok pon cerita tuh, aku tido start cerita tuh sampai abes. haha. nasib baik tcket murah arinie, so tak ade la regret sangat. haha. sempat jerk kan. balik UTM, penat, mandi, solat, tido sampai petang. pastuh baru start study for next paper.

Really-really enjoy! dioerang memang super duper awesome! sebab tak kesa pergi mane-mane pon, on jerk. haha. nanti da dapat gambar time pergi mersing, aku cerita kat sni lagi ea. 

BYE!

8 comments:

  1. amboii22.. bestnye dia berjimba.. mcm da abis paper :)
    hihi

    ReplyDelete
  2. haha. tuh la pasal kan? uisshh~

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. haha. baguih2. aku lak kena ayam pox kan! hahaha

    ReplyDelete
  5. biha,ama ade tag biha kat blog ama. nnti tgk yer. :)

    ReplyDelete
  6. pic yg atas sekali tuh lawa..sunrise tuh..nice one :)

    ReplyDelete